Cestno varnostne ograje

Lesena varnostne ograja

JEKLENE VARNOSTNE OGRAJE - JVO

Cestne odbojne oz. varnostne ograje so postavljene ob robovih cestišč in služijo varnosti prevoznih sredstev. Značilne so predvsem za avtoceste, postavljene pa so tudi na nevarnejših delih drugih cest.
Varnostne ograje, izdelane iz jekla, se razlikujejo po tipu ograje (N in H), delovni širini (W) in načinu pritrditve, kar vpliva na trdnost ograje in s tem posledično tudi na varnost v prometu.
Zaradi povečanega števila motoristov v prometu in vse več težkih prometnih nesreč se v zadnjem času pod varnostne ograje postavlja t.i. motoristična letev, ki ob padcu motorista prepreči njegov zdrs pod ograjo.
Podjetje Petrič d.o.o. nudi vse vrste JVO, vkjučno z njihovo postavitvijo.

 

LESENE VARNOSTNE OGRAJE - LVO

Lesene varnostne ograje se postavljajo predvsem na cestah, kjer naravovarstveni ali estetski razlogi omejujejo postavitev klasičnih jeklenih varnostnih ograj. V bistvu so to jeklene ograje, prekrite z lesom, ki je tako dobro zaščiten, da se za njegovo kvaliteto lahko jamči najmanj 10 let. Trenutno ponujamo 2 tipa lesenih ograj:
-CIDNEO z nivojem zadrževanja N2W4. Ograja je v celoti jeklena in vroče cinkana. Leseni del je globinsko zaščiten skandinavski les. Ograji lahko dodamo pridržno letev za pešce.

Ograje so atestirane skladno s strogim evropskim standardom EN 1317.