SITTY je zasnoval in oblikoval Gigodesign, izdelal pa Petrič d.o.o.

Prvo pilotsko postavitev je omogočilo mesto Ljubljana. Projekt SITTY je sofinanciralo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije.

 

Avtorji: Miha Klinar, Martin Šoštarič, Andraž Šapec / Gigodesign

Izvedba: Petrič d.o.o.

Inženiring: Zdenko Savšek s sodelavci / Projetkni biro Pirnar Savšek d.o.o.

Bienale oblikovanja je bilo ustanovljeno že leta 1964 kot Bienale industrijskega oblikovanja, letos pa praznuje 50 let. Ob tej pomembni prelomnici je Bienale doživel temeljite spremembe. 

Udeleženci letošnjega jubilejnega Bienala se bodo ukvarjali s temami vsakdanjega življenja. Same skupine udeležencev pa bodo sodelovale neposredno s podjetji, na primer skupina v okviru teme Skrite obrti sodeluje z našim podjetjem, in tako izdelujejo projektno nalogo z naslovom V deželi kovine. V projektni nalogi želimo poudariti, da se odpadne kovine, ki nastanejo v naši proizvodnji, lahko koristno uporabi, še preden se jih zavrže ( tj. proces "upcyclinga"). 

Dela bo ocenila mednarodna žirija, ki bo podelila nagrado za najboljše sodelovanje. Rezultate dela skupin bodo od 18.9. do 7.12.2014 predstavljene na razstavi BIO 50 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, Galeriji Jakopič in Moderni galeriji ter v publikaciji Bienala. 

Slovenski forum inovacij je nacionalna prireditev, ki predstavi inovativne podjetniške ideje, tehnične izboljšave, predloge, inovacije, izume, inovativne izdelke, storitve in poslovne module. Zadnji Slovenski forum inovacij je bil posvečen Trajni in pametni rasti.

Naše podjetje se je prijavilo s svojim inovativnim sistemom gradnje zidov WALLRUN. Izdelek je bil razvit v podjetju Petrič v sodelovanju z ljubljanskim oblikovalskim podjetjem Gigodesign d.o.o. Izkušnje obeh podjetij pa našemu WALLRUN-u dajejo sodobno noto.

Modularni sistem WALLRUN je dobro premišljen in racionalno oblikovan v kompakten, a vendar še odprt sistem, ki v nadaljevanju omogoča razvoj še drugih prigradnih elementov. Sistem kot tak je dovršen iz vseh zornih kotov, v bližnji prihodnosti bi lahko le še povečali paleto prilagoditvenih zmožnosti.